Mizuhashi Shinichi

Mizuhashi Shinichi
Created by ME for a reader best knowledge

Friday, November 29, 2013

AMANAH SAHAM BERHAD (ORANG MELAYU KERUGIAN)

ORANG MELAYU KERUGIAN
Tahukah anda yang warga bumiputra adalah kerugian. Mengapakah saya bercakap sedemikian, ini kerana ramai orang melayu tidak merebut peluang yang diberi,sebagai contohnya:

Amanah Saham Berhad (ASB)
Pernahkah anda mendengar mengenai simpanan pelaburan ini? Sudahkah anda mempunyai account ASB anda sendiri. Sekiranya anda tidak anda, segerakan untuk membuka account ini. Kerana account ini memberi anda dividen tahunan sebanyak 8% - 13% setahun.

Tetapi apa yang ingin dikongsikan oleh saya hari ini dalam tajuk "Orang Melayu Kerugian" adalah mengenai Pinjaman ASB atau 'Fix Loan ASB'. Pernahkah anda mengetahui mengenai jenis Pinjaman ASB ini. Sekiranya anda masih belum mengetahui, saya ingin berkongsi bagaimana dengan Pinjaman ini anda sebagai bumiputra mampu membuat duit.

Pinjaman Amanah Saham Berhad (ASB Loan)

Pinjaman ASB ini menawarkan satu packages yang menarik bagi golongan bumiputra. Dengan membuat pinjaman ASB dari RM10,000 - RM200,000 anda seolah-olah telah mendapat simpanan bernilai pinjaman berikut. Akan tetapi pinjaman tersebut diikuti dengan ansuran bayaran bulanan mengikut berapa tahun yang anda ambil.

Kebaikan Loan ASB
Apabila anda membuka account tersebut, duit pinjaman yang telah di buka tidak boleh dikeluarkan sehingga account tersebut mencapai tahap kematangan. Sebagai permulaan, anda terpaksa membayar ansuran bulanan selama setahun, dan selepas setahun anda hanya perlu menggunakan duit dividen untuk membayar asuran pinjaman asb anda.

Di sini, anda hanya perlu bersusah payah hanya untuk setahun, dan selepas itu anda tidak perlu risau mengenai pembayaran bulanan, kerana anda boleh membayar duit anda dengan menggunakan dividen tahunan anda.

Buka Account Pinjaman ASB Anda
Anda boleh membuka ASB dimana-mana cawangan bank berdekatan.
Ini antara bank-bank yang menawarkan asb:
No comments:

Post a Comment